Kedves Lions Barátaim!

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben az Amerikai Egyesült Államokban Chicagoban alapították. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban, közel 1,5 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezete, amely vallásoktól és a politikától függetlenül végzi tevékenységét.

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok- és gyengén látók segítése, támogatása jelenti.

A cukorbetegség a látás romlásának az egyik leggyakoribb kiváltó oka, a betegség egyik leggyakoribb szövődménye. A Lions közösség az alapításának 100. évfordulóján a következő évszázad egyik legfontosabb feladatának tűzte ki, hogy a diabetes elleni küzdelemben feladatot vállal. A magyarországi Lions közösség is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és egészségmegőrző és szűrőprogramokat szerveznek rendszeresen.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége (LCMSZ 1989-ben jött létre. Magyarországon jelenleg mintegy 42 Lions Club közel 850 tagja végzi jószolgálati munkáját.

Az önállóan működő Lions klubok elsősorban saját környezetükben végzik tevékenységüket, ott ismerik a legpontosabban kinek és milyen módon lehet a leghatékonyabban segíteni. Programjaik között szerepel a hátrányos helyzetű emberek, a betegek, a gyerekek és idősek támogatása. Élelmiszergyűjtést, kulturális programok szervezését is végzik.

Mindezt a rászorultakért végzett szolgálatot az emberi jóságba vetett hittel, embertársaink iránt érzett szeretettel végezzük.
Nem véletlen, hogy a 2018/2019 LIONS év jelmondata: a "Szolgálni. Hittel szeretetben."


Dr. Chrabák László
kormányzó a 2018-2019 Lions évben


Képgaléria

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Chrabák László volt kormányzó 2018-2019

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
1065 Budapest, Podmaniczky utca 16. Fsz 6.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba